Światowy Dzień Żywności 2018
Dnia 16 października na całym świecie obchodzony jest Światowy Dzień Żywności i z tej okazji uczennice klasy 3bTŻ: Julia Kmieciak, Ola Pirowicz i Julia Pora przeprowadziły wśród zaproszonych uczniów z klas I i II pogadankę pt. „ Zdrowym być i długo żyć” – ruch, działanie, humor, pasja.
Czytaj więcej!Szkolenie w Kuchni Agaty
Paulina Biskup i Łukasz Wierzchowski uczestniczyli w warsztatach szkoleniowych u znanej bydgoskiej blogierki Agaty Jędraszczak .
Czytaj więcej!Chefs Only 2018
W przepięknych jesiennych barwach dnia 15 października 2018 roku uczniowie z klasy 3bTŻ: Aleksandra Pirowicz, Julia Pora, Julia Kmieciak, Mateusz Łyk, Dorian Siemieński oraz Kasjan Pieszak wzięli udział w Chefs Only w Mierzęcinie organizowanej przez Marketing&More i Anetę Tyczyńską wydawcę Akademii Kulinarnej w ramach obchodów Światowego Dnia Szefów Kuchni.
Czytaj więcej!Wycieczka hotelarzy do Warszawy
W dniu 6 października 2018 roku uczniowie klasy 2TH w ramach zajęć pozalekcyjnych uczestniczyli w wycieczce do Warszawy.
Czytaj więcej!Kampania „Światowego Dnia Żywienia i Walki z Głodem -2018”
Dnia 16.10.2018 roku na dziedzińcu PCK przy ul. Warmińskiego wolontariusze z klasy 2aBS: Agnieszka Najdowska, Natalia Marcinkiewicz, Kamil Rutkowski i Miłosz Radzik pomagali w wydawaniu posiłków osobom bezdomnym, biednym i potrzebującym.
Skrzynka Kłopotów 2018
Wzorem lat ubiegłych w naszej szkole działa „Skrzynka kłopotów”.
Czytaj więcej!Uwaga! Konkurs na najwyższą frekwencję!
Samorząd Uczniowski Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy ogłasza konkurs na najwyższą frekwencję klasy.
Czytaj więcej!