VIII konkurs dla szkół gastronomicznych „Alchemia i Amory w Kuchni” w Grubnie

14 lutego w ZSCKZ w Grubnie odbył się VIII konkurs dla szkół gastronomicznych „Alchemia i Amory w Kuchni” oraz Warsztaty Kulinarne i Pokazy Szefów Kuchni.

Czytaj więcej!

Zaproszenie

Mam zaszczyt zaprosić Uczniów i Radę Pedagogiczną na konkurs „Deser Ambrozja 2020” dnia 21.02.2020 roku o godz.14:00 w dziale cukiernia warsztatów szkolnych.
Organizator: Katarzyna Kocińska

Czytaj więcej!

Spotkanie trójek klasowych z panią Dyrektor

Dnia 13.02.2020 roku w auli młodzieżowej ZSGH odbyło się spotkanie trójek klasowych z panią Dyrektor Justyną Ormanowską.

Czytaj więcej!

X Regionalny Walentynkowy Konkurs Wokalny „Miłość Ci wszystko wybaczy”

Dnia 13.02.2020 roku w Młodzieżowym Domu Kultury nr 4 w Bydgoszczy odbył się X Regionalny Walentynkowy Konkurs Wokalny „Miłość Ci wszystko wybaczy”.

Czytaj więcej!

Promocja szkoły 2020

12 lutego 2020 roku uczniowie naszej szkoły: Julia Duch i Wiktoria Lewandowska z klasy 3TH oraz Lucyna Żarczyńska, Zuzanna Górecka i Pierre Eddelbüttel z klasy 3KT, brali udział w Szkolnych Targach Edukacyjnych, zorganizowanych przez Szkołę Podstawową nr 27 w Bydgoszczy oraz Fordońską Sieć Doradców Zawodowych, działającą przy Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej nr 2.

Czytaj więcej!

Sukces w 43. Olimpiadzie Języka Niemieckiego

Dnia 8 listopada 2019 roku po raz pierwszy w Zespole Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich odbyły się eliminacje szkolne do 43. Olimpiady Języka Niemieckiego, organizowanej przez Wyższą Szkołę Języków Obcych w Poznaniu.

Czytaj więcej!

Sukces w 44 Olimpiadzie Języka Angielskiego

Szymon Krawisz – uczeń klasy 4CTŻ przeszedł do etapu okręgowego 44 Olimpiady Języka Angielskiego w Gdańsku.
Gratulujemy!!!
Nauczyciel Małgorzata Klimbej

Czytaj więcej!

Warsztaty kulinarne – Dziczyzna

Dziczyzna – szlachetne mięso doskonałej jakości. Na zajęciach technologii gastronomicznej w klasie IBSP i IIBTG przygotowaliśmy je z dodatkami, z naszych rodzinnych przepisów kuchni kujawsko- pomorskiej.

Czytaj więcej!

Dobre praktyki w szkolnictwie zawodowym

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich otrzymał wyróżnienie i status „Dobre praktyki” w IV edycji konkursu DOBRE PRAKTYKI W SZKOLNICTWIE ZAWODOWYM, w zakresie dobre praktyki i zapewnienie jakości w szkolnictwie zawodowym, w obszarze ZASPOKOJENIE INDYWIDUALNYCH POTRZEB UCZNIÓW tj. praca z uczniem zdolnym/ze specjalnymi potrzebami, realizacja oddolnych inicjatyw uczniowskich itp. oraz za organizowanie szkolnego konkursu kulinarnego TRADYCYJNA KUCHNIA KUJAWSKO-POMORSKA INSPIRACJĄ DLA MŁODYCH KUCHARZY.

Czytaj więcej!

Zakup nowego sztandaru

W imieniu całej społeczności szkolnej dziękuję Społecznemu Komitetowi Fundacji Sztandaru oraz wszystkim zaangażowanym w zakup nowego Sztandaru.

Czytaj więcej!