Szkolenie z dziczyzny

Dzięki sponsorowi Nadleśnictwu Zamrzenica podczas warsztatów kulinarnych młodzież z klasy 3 bTZ pod kierunkiem nauczyciela przygotowała tradycyjne potrawy z wykorzystaniem dziczyzny.

Czytaj więcej!

Naturalna żywność z polskich lasów- dziczyzna- czy warto?

W dniu 20 maja 2021 r odbyło się podsumowanie konkursu, który odbył się online w miesiącu styczniu 2021 r.
,,Naturalna żywność z polskich lasów- dziczyzna- czy warto?”.

Czytaj więcej!

Szkolny konkurs „Wiedzy o Bydgoszczy”

Zapraszamy uczniów klas pierwszych do udziału w konkursie „Wiedzy o Bydgoszczy”, który odbędzie się 28 maja o godz. 12.20 w sali nr 5.

Czytaj więcej!

Kondolencje

Z głębokim żalem zawiadamiamy o śmierci naszej wieloletniej nauczycielki języka polskiego Pani Ewy Klein – Kaczmarzyk.

Czytaj więcej!

Kurs carvingu w ramach projektu AK3

W dniach 11 - 12.05.2021 w ramach projektu „Akcja kwalifikacja 3” odbył się kurs carvingu dla grupy 1 i 2. Brało w nim udział 10 uczennic.

Czytaj więcej!

Spotkanie hotelarzy z Jakubem Wesołowskim w ramach kolejnego World Tour

W dniu 11.05.2021 hotelarze naszej szkoły z klas 1KH, 2THG i 3KH w ramach lekcji hotelarstwa po raz kolejny brali udział w spotkaniu online na platformie MEETING 15 organizowanym przez HotelManię.

Czytaj więcej!

Dziczyzna - istotne źródło białka

Uczniowie klas 3aTG, 3bTG, 3cTG oraz 3aBS brali aktywny udział w zajęciach praktycznych z zakresu sporządzania potraw z dziczyzny.

Czytaj więcej!

Wyniki konkursu „ Prezentacja jednego talerza”

Konkurs skierowany był dla uczniów klas drugich naszej szkoły.

Czytaj więcej!

„Naturalna żywność z polskich lasów- dziczyzna- czy warto?”

Przedstawiciele uczniów z klas 3bTG i 3cTG, brali udział w zajęciach praktycznych z zakresu sporządzania potraw z dziczyzny.

Czytaj więcej!

Zapraszamy na wykład „Fałszowanie żywności – Food Fraud”

Spotkanie odbędzie się 19 maja o godz. 9.40 za pośrednictwem platformy Microsoft Teams.

Czytaj więcej!