Uczniowie zakwalifikowani do IV edycji konkursu „To co najlepsze z Kujaw i Pomorza od 100 lat”
Bardzo dziękujemy za zgłoszenia do konkursu Tradycyjna kuchnia kujawsko –pomorska inspiracją dla młodych kucharzy „To co najlepsze z Kujaw i Pomorza od 100 lat”.
Czytaj więcej!Informacja
Informujemy osoby zainteresowane udziałem w kursach barmanów oraz carvingu, że składanie zgłoszeń zostało ponownie przedłużone
do 12 marca 2019 roku.
Zdrowa żywność z polskich lasów
W ramach praktycznych warsztatów dotyczących promowania potraw z dziczyzny klasa 3TŻ przygotowała gicze jelenia w sosie chrzanowym z glazurowanymi burakami i jabłkiem oraz pierogi z mięsem dzika z grzybami leśnymi i suszonymi śliwkami.
Czytaj więcej!Dzień Języka Ojczystego w ZSG
21 lutego 2019 roku odbył się w naszej szkole finał Dnia Języka Ojczystego, w trakcie którego uczniowie klasy 2cTG i 2KT wykazali się dobrą znajomością związków frazeologicznych. Wcześniej młodzież z wszystkich klas rozwiązywała test poprawności językowej.
Czytaj więcej!Wycieczka zawodowa do Hotelu Słoneczny Młyn
14 lutego 2019 roku uczniowie klasy 2aTŻ wraz nauczycielem Beatą Lewińską wybrali się na wycieczkę zawodową do Hotelu Słoneczny Młyn.
Czytaj więcej!Zdrowa żywność z polskich lasów
W lutym 2019 roku rozpocznie się w naszej szkole cykl praktycznych warsztatów dotyczących promowania potraw z dziczyzny w ramach propagowania żywności z polskich lasów.
Czytaj więcej!Laureaci 1. etapu konkursu na najwyższą frekwencję nagrodzeni!
Dnia 14 lutego 2019 roku uczniowie klasy 1TH zostali nagrodzeni za zajęcie pierwszego miejsca w 1. etapie szkolnego konkursu na najwyższą frekwencję.
Czytaj więcej!Etap regionalny konkursu „Poznaj swoje prawa w pracy”
W dniu 7 lutego 2019 roku odbył się etap regionalny VI edycji konkursu o prawie pracy
i BHP dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych „Poznaj swoje prawa w pracy”, którego organizatorem jest Państwowa Inspekcja Pracy.