Szkolenie z dziczyzny
Dzięki sponsorowi Nadleśnictwu Zamrzenica podczas warsztatów kulinarnych młodzież z klasy 3 bTZ pod kierunkiem nauczyciela przygotowała tradycyjne potrawy z wykorzystaniem dziczyzny.
Czytaj więcej!Naturalna żywność z polskich lasów- dziczyzna- czy warto?
W dniu 20 maja 2021 r odbyło się podsumowanie konkursu, który odbył się online w miesiącu styczniu 2021 r.
,,Naturalna żywność z polskich lasów- dziczyzna- czy warto?”.
Szkolny konkurs „Wiedzy o Bydgoszczy”
Zapraszamy uczniów klas pierwszych do udziału w konkursie „Wiedzy o Bydgoszczy”, który odbędzie się 28 maja o godz. 12.20 w sali nr 5.
Czytaj więcej!Kondolencje
Z głębokim żalem zawiadamiamy o śmierci naszej wieloletniej nauczycielki języka polskiego Pani Ewy Klein – Kaczmarzyk.
Czytaj więcej!Kurs carvingu w ramach projektu AK3
W dniach 11 - 12.05.2021 w ramach projektu „Akcja kwalifikacja 3” odbył się kurs carvingu dla grupy 1 i 2. Brało w nim udział 10 uczennic.
Czytaj więcej!Spotkanie hotelarzy z Jakubem Wesołowskim w ramach kolejnego World Tour
W dniu 11.05.2021 hotelarze naszej szkoły z klas 1KH, 2THG i 3KH w ramach lekcji hotelarstwa po raz kolejny brali udział w spotkaniu online na platformie MEETING 15 organizowanym przez HotelManię.
Czytaj więcej!Dziczyzna - istotne źródło białka
Uczniowie klas 3aTG, 3bTG, 3cTG oraz 3aBS brali aktywny udział w zajęciach praktycznych z zakresu sporządzania potraw z dziczyzny.
Czytaj więcej!Wyniki konkursu „ Prezentacja jednego talerza”
Konkurs skierowany był dla uczniów klas drugich naszej szkoły.
Czytaj więcej!„Naturalna żywność z polskich lasów- dziczyzna- czy warto?”
Przedstawiciele uczniów z klas 3bTG i 3cTG, brali udział w zajęciach praktycznych z zakresu sporządzania potraw z dziczyzny.
Czytaj więcej!Zapraszamy na wykład „Fałszowanie żywności – Food Fraud”
Spotkanie odbędzie się 19 maja o godz. 9.40 za pośrednictwem platformy Microsoft Teams.
Czytaj więcej!