Z wizytą na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego
W dniu 9 listopada 2018 roku klasa 3cTG wraz z wychowawcą Mariolą Ruge brała udział w warsztatach laboratoryjnych w Zakładzie Biotechnologii UKW w Bydgoszczy.
Czytaj więcej!Obchody Święta Niepodległości 2018
W dniu 9 listopada 2018 roku w auli naszej szkoły odbyły się obchody 100. rocznicy odzyskania niepodległości.
Czytaj więcej!Uczniowie koła kulinarnego na Bydgoskim Biegu Niepodległości 2018
W 100-lecie odzyskania przez Polskę niepodległości na Placu Wolności wystartował Bydgoski Bieg Niepodległości 2018.
Czytaj więcej!Wojewódzkie Obchody 100. Rocznicy Odzyskania Niepodległości
W ramach działalności koła historycznego w dniu 11 listopada 2018 roku grupa uczniów wraz z pocztem sztandarowym naszej szkoły wzięła udział w Wojewódzkich Obchodach 100. Rocznicy Odzyskania Niepodległości.
Czytaj więcej!Kulinarny konkurs z okazji 100-lecia Odzyskania Niepodległości
Przygotuj prezentację multimedialną do wyboru:
Czytaj więcej!Etap szkolny XXXII Olimpiady Wiedzy Ekonomicznej już za nami
Dnia 7 listopada 2018 roku w Zespole Szkół Gastronomicznych odbył się etap szkolny XXXII edycji Olimpiady Wiedzy Ekonomicznej.
Czytaj więcej!Transplantacja - masz dar uzdrawiania
Dnia 31 października 2018 roku odbył się w naszej szkole wykład pt. „Światowy Dzień Donacji i Transplantacji, czyli pobieranie i przeszczepianie narządów na świecie, w Polsce i w województwie kujawsko-pomorskim”.
Dzień Dawcy Szpiku
Dnia 29 października 2018 roku we współpracy z Fundacją DKMS w naszej szkole odbył się Dzień Dawcy Szpiku na rzecz znalezienia dawcy dla każdego pacjenta potrzebującego szpiku kostnego lub krwiotwórczych komórek macierzystych.
Czytaj więcej!Praktyka zawodowa we Włoszech rok szkolny 2017/18
Już po raz czwarty uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych mieli możliwość zdobyć szerokie doświadczenie zawodowe dzięki praktykom we włoskich restauracjach.
Czytaj więcej!