Alina Drobyniak z 1aTH laureatką konkursu Hotel dla Planety
W ramach 5. edycji wydarzenia Hotelowy Tydzień Ziemi zorganizowany został ogólnopolski konkurs dla uczniów szkół średnich „Hotel dla planety”.
Czytaj więcej!Szkolny konkurs cukierniczy
Ogłaszamy eliminacje do szkolnego konkursu „Tartaletka słodka lub wytrawna-wybierz swoją”.
Czytaj więcej!Pożegnanie maturzystów 2025
25 kwietnia w Pałacu Młodzieży odbyła się uroczystość pożegnania maturzystów.
Czytaj więcej!Ogromny sukces Kornela Byzdry z 3dTG
Z dumą ogłaszamy, że nasz uczeń Kornel Byzdra zdobył 2. miejsce w finale prestiżowego konkursu Chefs en Or.,który odbył się 23-24 kwietnia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Warszawie.
Czytaj więcej!Koło Cukiernicze Cukierenka
25 kwietnia odbyło się spotkanie Koła Cukierniczego podczas, którego zostały wykonane tartaletki z pieczonym kremem cytrynowym, lemon curd z opalaną bezą.
Warsztaty pieczenia chleba
Uczniów zainteresowanych nauką przygotowania ciasta chlebowego i wypieku chleba w piecu opalanym drewnem zapraszamy na wartsztaty, które odbędą się 16 maja w wiosce chlebowej w Janiej Górze.
Abonamenty obiadowe – maj
Zapraszamy do zakupu abonamentów obiadowych na miesiąc maj.
Wizyta w Schronisku dla Zwierząt
W środę przed Świętami Wielkanocnymi klasa 2aTG odwiedziła bydgoskie Schronisko dla Zwierząt.
Czytaj więcej!Porozmawiajmy o edukacji w Bydgoszczy!
Zaproszenie na kolejne spotkanie w ramach projektu Bydgoskie Czwartki Edukacyjne - 24.04.2025 - aula MOEN
Czytaj więcej!Zero Waste w kuchni z Politechniką Bydgoską
15 kwietnia naukowcy Wydziału Technologii i Inżynierii Chemicznej Politechniki Bydgoskiej przeprowadzili w naszej szkole wykład „Zero Waste i Sustainability - tylko modne słowa czy rewolucja w kuchni? ”.
Czytaj więcej!