Konferencja podróżnicza w ramach SOiT

27. lutego w WSG odbyła się konferencja podróżnicza pt. „Tolerancja na trudne czasy” w ramach projektu Szkoła Otwarta i Tolerancyjna.

Czytaj więcej!

Dyplomacja kulturalna i dialog w obliczu wojny na Ukrainie

24. lutego w Bydgoskim Centrum Organizacji Pozarządowych i Wolontariatu odbyło się spotkanie upamiętniające rozpoczęcie rosyjskiej agresji militarnej na Ukrainie.

Czytaj więcej!

Akcja „Aktywni Razem”

23. lutego 312 uczniów naszej szkoły brało udział w akcji „Aktywni razem” organizowanej przez BORPA.

Czytaj więcej!

Kółko serowarskie i wędzarnicze

22 lutego młodzież naszej szkoły doskonaliła umiejętności serowarskie. Wykonaliśmy sery parzone - Gastrocypy, które zostały poddane wędzeniu i sery a la korycińskie – z czarnuszką, kozieradką, pomidorami i chili.

Czytaj więcej!

Portal kronika.gov.pl

Zapraszamy do korzystania z nowego portalu kronika.gov.pl.

Czytaj więcej!

Etap regionalny konkursu „Poznaj swoje prawa w pracy”

23 lutego odbył się etap regionalny X edycji konkursu o prawie pracy i BHP dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych „Poznaj swoje prawa w pracy”, którego organizatorem jest Państwowa Inspekcja Pracy.

Czytaj więcej!

Maturzyści – a może do wojska – spotkanie z mjr Bogdanem Lewandowskim

16 lutego gościliśmy w naszej szkole mjr Bogdana Lewandowskiego - rzecznika prasowego WCR w Bydgoszczy.

Czytaj więcej!

Ranking "Perspektywy 23"

Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie zajęło wysoką lokatę w XXV Ogólnopolskim Rankingu Liceów i Techników „Perspektywy 2023” i zdobyły tytuł honorowy „Srebrnej Szkoły 2023”.

Czytaj więcej!

„Paczka dobra” dotarła do Ugandy

Uczennica klasy 4THP Zuzanna Piecuch zorganizowała paczkę dla zaprzyjaźnionego sierocińca w Ugandzie.

Czytaj więcej!

Walentynki w szkole

Bezsenność, brak apetytu, motyle w brzuchu – jeżeli zauważyłaś/eś u siebie te symptomy oznacza to, że nie ominęła Cię strzała Kupidyna.

Czytaj więcej!