Alina Drobyniak z 1aTH laureatką konkursu Hotel dla Planety

W ramach 5. edycji wydarzenia Hotelowy Tydzień Ziemi zorganizowany został ogólnopolski konkurs dla uczniów szkół średnich „Hotel dla planety”.

Czytaj więcej!

Szkolny konkurs cukierniczy

Ogłaszamy eliminacje do szkolnego konkursu „Tartaletka słodka lub wytrawna-wybierz swoją”.

Czytaj więcej!

Pożegnanie maturzystów 2025

25 kwietnia w Pałacu Młodzieży odbyła się uroczystość pożegnania maturzystów.

Czytaj więcej!

Ogromny sukces Kornela Byzdry z 3dTG

Z dumą ogłaszamy, że nasz uczeń Kornel Byzdra zdobył 2. miejsce w finale prestiżowego konkursu Chefs en Or.,który odbył się 23-24 kwietnia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Warszawie.

Czytaj więcej!

Koło Cukiernicze Cukierenka

25 kwietnia odbyło się spotkanie Koła Cukierniczego podczas, którego zostały wykonane tartaletki z pieczonym kremem cytrynowym, lemon curd z opalaną bezą.

Czytaj więcej!

Warsztaty pieczenia chleba

Uczniów zainteresowanych nauką przygotowania ciasta chlebowego i wypieku chleba w piecu opalanym drewnem zapraszamy na wartsztaty, które odbędą się 16 maja w wiosce chlebowej w Janiej Górze.

Czytaj więcej!

Abonamenty obiadowe – maj

Zapraszamy do zakupu abonamentów obiadowych na miesiąc maj.

Czytaj więcej!

Wizyta w Schronisku dla Zwierząt

W środę przed Świętami Wielkanocnymi klasa 2aTG odwiedziła bydgoskie Schronisko dla Zwierząt.

Czytaj więcej!

Porozmawiajmy o edukacji w Bydgoszczy!

Zaproszenie na kolejne spotkanie w ramach projektu Bydgoskie Czwartki Edukacyjne - 24.04.2025 - aula MOEN

Czytaj więcej!

Zero Waste w kuchni z Politechniką Bydgoską

15 kwietnia naukowcy Wydziału Technologii i Inżynierii Chemicznej Politechniki Bydgoskiej przeprowadzili w naszej szkole wykład „Zero Waste i Sustainability - tylko modne słowa czy rewolucja w kuchni? ”.

Czytaj więcej!