Konferencja podróżnicza w ramach SOiT
27. lutego w WSG odbyła się konferencja podróżnicza pt. „Tolerancja na trudne czasy” w ramach projektu Szkoła Otwarta i Tolerancyjna.
Czytaj więcej!Dyplomacja kulturalna i dialog w obliczu wojny na Ukrainie
24. lutego w Bydgoskim Centrum Organizacji Pozarządowych i Wolontariatu odbyło się spotkanie upamiętniające rozpoczęcie rosyjskiej agresji militarnej na Ukrainie.
Czytaj więcej!Akcja „Aktywni Razem”
23. lutego 312 uczniów naszej szkoły brało udział w akcji „Aktywni razem” organizowanej przez BORPA.
Czytaj więcej!Kółko serowarskie i wędzarnicze
22 lutego młodzież naszej szkoły doskonaliła umiejętności serowarskie. Wykonaliśmy sery parzone - Gastrocypy, które zostały poddane wędzeniu i sery a la korycińskie – z czarnuszką, kozieradką, pomidorami i chili.
Czytaj więcej!Etap regionalny konkursu „Poznaj swoje prawa w pracy”
23 lutego odbył się etap regionalny X edycji konkursu o prawie pracy i BHP dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych „Poznaj swoje prawa w pracy”, którego organizatorem jest Państwowa Inspekcja Pracy.
Czytaj więcej!Maturzyści – a może do wojska – spotkanie z mjr Bogdanem Lewandowskim
16 lutego gościliśmy w naszej szkole mjr Bogdana Lewandowskiego - rzecznika prasowego WCR w Bydgoszczy.
Czytaj więcej!Ranking "Perspektywy 23"
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie zajęło wysoką lokatę w XXV Ogólnopolskim Rankingu Liceów i Techników „Perspektywy 2023” i zdobyły tytuł honorowy „Srebrnej Szkoły 2023”.
Czytaj więcej!„Paczka dobra” dotarła do Ugandy
Uczennica klasy 4THP Zuzanna Piecuch zorganizowała paczkę dla zaprzyjaźnionego sierocińca w Ugandzie.
Czytaj więcej!Walentynki w szkole
Bezsenność, brak apetytu, motyle w brzuchu – jeżeli zauważyłaś/eś u siebie te symptomy oznacza to, że nie ominęła Cię strzała Kupidyna.
Czytaj więcej!