Zajęcia dodatkowe Carving - „Wyczarowane z warzyw i owoców”

Chcesz nauczyć się nowych umiejętności? - zapraszam wszystkich chętnych uczniów ZSG-H na zajęcia dodatkowe, których celem jest poznanie sztuki rzeźbienia w warzywach i owocach CARVING.

Czytaj więcej!

Światowy Dzień Żywności 2021 - Zostań bohaterem! #FoodHeroes

„To co jemy i w jaki sposób produkujemy żywność ma wpływ na nasze zdrowie i środowisko. Każdy nasz posiłek to praca wielu ludzi odpowiedzialnych za poszczególne ogniwa łańcucha żywnościowego”.

Czytaj więcej!

„Forum Olimpijczyków – Laboratorium Zdolności” – konferencja naukowa dla uczniów zdolnych

Dnia 20 października 2020 roku w Pałacu Młodzieży odbyła się kolejna konferencja z cyklu „Forum Olimpijczyków - Laboratorium Zdolności”, której głównym tematem były: biologia, chemia, biotechnologia, medycyna oraz nauka o żywności i żywieniu.

Czytaj więcej!

Zapraszamy na kurs kuchni wegetariańskiej i wegańskiej

Kuchnia roślinna jest nie tylko chwilową modą, a świadomie wybieranym i rosnącym trendem wśród konsumentów i klientów restauracji.

Czytaj więcej!

Szkolenie „zasady sporządzania deserów” w ramach współpracy z firmą Kuma

15 października odbyło się pierwsze szkolenie z cyklu szkoleń z zakresu cukiernictwa.

Czytaj więcej!

Transplantacja ratuje życie

18 października 2021 roku z okazji Europejskiego Dnia Donacji (EODD, 09.10.2021) i Światowego Dnia Donacji i Transplantacji(26.10.2021) dla pełnoletniej młodzieży naszej szkoły odbyło się spotkanie on-line pt. „Transplantacja ratuje życie” z panią dr n. med. Aleksandrą Woderską – Jasińską z Kliniki Transplantologii i Chirurgii Ogólnej Szpitala Uniwersyteckiego nr 1 im. dr. A. Jurasza w Bydgoszczy, będącą również regionalnym koordynatorem pobierania i przeszczepiania narządów Centrum Organizacyjno-Koordynacyjnego ds. Transplantacji POLTRANSPLANT.

Czytaj więcej!

Światowy Dzień Żywności i Walki z Głodem

Dnia 18.10.2021 roku w siedzibie PCK przy ul. Warmińskiego 10 wolontariuszki szkoły z klasy 3THP: Weronika Jójka, Julia Lis, Wiktoria Magalska, Zuzanna Piecuch i Amelia Politowicz pomagały w rozdawaniu paczek żywnościowych ubogim i potrzebującym oraz roznosiły ciepły poczęstunek bezdomnym.
Dziękujemy za okazane serce i zrozumienie.
Opiekun SKW Małgorzata Kunicka

Czytaj więcej!

Ważne!

Szkolenie cukiernicze „Dekorowanie pierniczków drobnych lukrem królewskim metodą haftu krzyżykowego” przeniesione
Szkolenie z p. Jowitą Woszczyńską przeniesione z dnia 22.10 2021 roku na 29.10 2021 r. od godz. 14 do 18.

Czytaj więcej!

Hubertus 2021

Dnia 17 października 2021 w Bazylice Wincentego A' Paulo w Bydgoszczy odbyły się uroczyste obchody Święta Myśliwych zorganizowane przez Zarząd Okręgowy PZŁ w Bydgoszczy i Koła Łowieckie Powiatu Bydgoskiego.

Czytaj więcej!

Światowy Dzień Żywności i Walki z Głodem

Dnia 15.10.2021 roku wolontariuszki z klasy 3THP: Zuzanna Piecuch, Weronika Jójka, Wiktoria Magalska, Julia Lis i Sandra Kopańska z 3BSG brały udział w akcji wolontariackiej PCK.

Czytaj więcej!