Wyniki szkolnego etapu XXVI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności

W wyniku przeprowadzonego szkolnego etapu Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności wyłoniono dwie uczennice, które będą reprezentowały ZSG-H w Bydgoszczy na etapie okręgowym

Czytaj więcej!

„Uwędzeni w Gastronomiku” – kółko wędzarnicze

„Któż robi dzisiaj wędliny domowe?” – Gastronomik. Wędzenie należy do najstarszych znanych metod utrwalania żywności.

Czytaj więcej!

Dzień Dawcy Szpiku

Dnia 28 października 2021 roku we współpracy z Fundacją DKMS, w naszej szkole odbył się Dzień Dawcy Szpiku, na rzecz znalezienia Dawcy dla każdego Pacjenta, potrzebującego szpiku kostnego lub krwiotwórczych komórek macierzystych.

Czytaj więcej!

Szlakiem bydgoskich murali

Dnia 27 października 2021 r. w ramach godziny wychowawczej postanowiliśmy wykorzystać ostanie ciepłe dni i wyjść poza szkolne mury, aby przyjrzeć się kilku ciekawym muralom, które można znaleźć w obrębie naszej szkoły.

Czytaj więcej!

Zapraszamy na szkolenie „ Sporządzanie chleba metodą tradycyjną na zakwasie”

Szkolenie odbędzie się 19 listopada o godzinie 14.00 w pracowni warsztatów szkolnych.
Jest to kolejne bezpłatne szkolenie w ramach współpracy z firmą Kuma.

Czytaj więcej!

46 Olimpiada Języka Angielskiego

Dnia 4 listopada 2021r o godzinie 9.00. nasi uczniowie wezmą udział w 46 Olimpiadzie Języka Angielskiego organizowanej przez Wyższą Szkołę Języków Obcych im. Samuela Bogumiła Lindego w Poznaniu.
Życzymy powodzenia!!! Małgorzata Klimbej

Czytaj więcej!

Warsztaty kulinarne z p. Grzegorzem Zawieruchą

23 października 2021 roku w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne poprowadzone przez p.Grzegorza Zawieruchę,
zwycięzcę programu kulinarnego Master Chef (sezon 8).

Czytaj więcej!

Przerwa na czytanie

28.10 na przerwie o 11.15 będziemy brać udział w II Międzynarodowej Akcji Bicia Rekordu W Czytaniu Na Przerwie.

Czytaj więcej!

Podsumowanie projektu unijnego

W dniu 21 października 2021 roku uczestnikom projektu „Przez praktykę do sukcesu” finansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER) w ramach projektu: „Ponadnarodowa mobilność uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego”, zostały wręczone certyfikaty oraz zaświadczenia o odbytych praktykach zawodowych w Niemczech.

Czytaj więcej!

Grochówka wojskowa z Gastronomika

Dnia 19 października warsztaty szkolne przygotowały na zlecenie Szkolnego Związku Sportowego Województwa Kujawsko-Pomorskiego zupę grochową w wojskowej ilości.

Czytaj więcej!