Świat koni-jak konie wpływają na ludzką psychikę

Wycieczka klasy 4bTG do stajni Victoria, która odbyła się 19 stycznia, była niezwykłym doświadczeniem.

Czytaj więcej!

Konkurs Zero Waste

Celem konkursu Zero Waste jest przygotowanie przez klasy pierwsze na technologii gastronomicznej potrawy z użyciem resztek poprodukcyjnych, powstałych na zajęciach.

Czytaj więcej!

Kurs przygotowujący do pracy jako członek Załogi Pokładowej.

W dniach 15-16.01.2024 r. młodzież naszej szkoły uczestniczyła w szkoleniu obejmującym przygotowanie teoretyczne do procesu rekrutacji w charakterze członka Personelu Pokładowego Cabin Crew.

Czytaj więcej!

Etap Okręgowy XV Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej.

8 stycznia 2024 roku w Zespole Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich w Bydgoszczy odbył się etap okręgowy nr 9 XV Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej.

Czytaj więcej!

Bezpłatne korzystanie przez uczniów z basenów i lodowisk w ferie 2024

Szczegóły w załączniku.

Czytaj więcej!

Odznaki za Zasługi dla Łowiectwa

W grudniu pani Justyna Ormanowska i pani Mariola Ruge zostały wyróżnione przez Kapitułę Odznaczeń Łowieckich – otrzymały Odznakę za Zasługi dla Łowiectwa.

Czytaj więcej!

Informacja dla uczniów/uczennic zakwalifikowanych na staże

Od wtorku 16.01.2024 w sekretariacie uczniowskim będą do pobrania pakiety formularzy (deklaracja uczestnictwa, oświadczenie).

Czytaj więcej!

Rok Edukacji Ekonomicznej 2024 w Gastronomiku rozpoczęty

W dniu 11 stycznia 2024 r. młodzież z klasy 2 KH wzięła udział w lekcji online pt. „Reformy Władysława Grabskiego a współczesne wyzwania”.

Czytaj więcej!

Pierniczki dla pograniczników

W grudniu grupy technologiczne wypiekały i dekorowały pierniczki dla 100 bydgoskich żołnierzy stacjonujących na pograniczu z Białorusią.

Czytaj więcej!

Rozstrzygnięcie konkursu popularyzującego czytelnictwo

W konkursie fotograficznym popularyzującym czytelnictwo pt. „Książka w oczywistym-nieoczywistym anturażu” pierwsze miejsce zajęła Emilia Stanisławska z 1dTG.

Czytaj więcej!