Serowarstwo

W dniu 22 stycznia młodzież naszej szkoły doskonaliła swoje umiejętności serowarskie.

Czytaj więcej!

Zimowy Gdańsk

W miniony czwartek uczniowie klas 1 i 2 technikum żywienia udali się na wycieczkę do Gdańska. Młodzież odwiedziła wystawę autorstwa prof. Gunthera von Hagensa „Body Worlds”.

Czytaj więcej!

Warsztaty barmańskie w ZSG-H w czasie ferii

Zapraszamy wszystkich chętnych uczniów naszej szkoły, do zapisów na jednodniowe warsztaty barmańskie na poziomie podstawowym.

Czytaj więcej!

Informacja dla zakwalifikowanych na staże zawodowe

W dniu 22.01.2024 w auli odbyło się spotkanie uczniów/uczennic zakwalifikowanych do udziału w stażach.

Czytaj więcej!

Warsztaty baristyczne w ZSGH

Otwieramy zapisy na warsztaty kawowe dla uczniów naszej szkoły na poziomie podstawowym i zaawansowanym.

Czytaj więcej!

Świat koni-jak konie wpływają na ludzką psychikę

Wycieczka klasy 4bTG do stajni Victoria, która odbyła się 19 stycznia, była niezwykłym doświadczeniem.

Czytaj więcej!

Konkurs Zero Waste

Celem konkursu Zero Waste jest przygotowanie przez klasy pierwsze na technologii gastronomicznej potrawy z użyciem resztek poprodukcyjnych, powstałych na zajęciach.

Czytaj więcej!

Kurs przygotowujący do pracy jako członek Załogi Pokładowej.

W dniach 15-16.01.2024 r. młodzież naszej szkoły uczestniczyła w szkoleniu obejmującym przygotowanie teoretyczne do procesu rekrutacji w charakterze członka Personelu Pokładowego Cabin Crew.

Czytaj więcej!

Etap Okręgowy XV Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej.

8 stycznia 2024 roku w Zespole Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich w Bydgoszczy odbył się etap okręgowy nr 9 XV Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej.

Czytaj więcej!

Bezpłatne korzystanie przez uczniów z basenów i lodowisk w ferie 2024

Szczegóły w załączniku.

Czytaj więcej!