Konkurs „Bitwa na drobiowe smaki“

8 listopada 2021 roku odbyła się pierwsza część etapu regionalnego konkursu "Bitwa na drobiowe smaki". Naszą szkołę reprezentowali: Julia Biernacka i Marcel Ostrowski z klasy 3aTG.

Czytaj więcej!

XIII Olimpiada Wiedzy Hotelarskiej – etap szkolny

8 listopada 2021 roku odbył się szkolny etap XIII Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej.

Czytaj więcej!

Obchody 40 Tygodnia Kultury Chrześcijańskiej

Dnia 08.11.2021 roku w szkole w ramach 40 Tygodnia Kultury Chrześcijańskiej odbył się wykład prof. UAM dr hab. Mirosława Gogolika na temat „ABC Społecznej Krucjaty Miłości Kardynała Stefana Wyszyńskiego”.

Czytaj więcej!

Warsztaty z ceramiki II

Tematem dwudniowych warsztatów z ceramiki w pracowni „Tudzież rękodzieło” były misy na owoce. Pod okiem pani Justyny Żywieckiej powstały ceramiczne ozdoby inspirowane naturą.

Czytaj więcej!

„Wiem co kupuję i jem”

W listopadzie w naszej szkole odbędzie się kampania mająca na celu podniesienie świadomości na temat wyboru produktów spożywczych.

Czytaj więcej!

Finał konkursu cukierniczego „Deser na talerzu”

Dnia 05.11.2021 na terenie warsztatów szkolnych, w dziale cukierniczym, odbył się konkurs wewnątrzszkolny „Deser na talerzu”. Do finału zakwalifikowało się 7 osób.

Czytaj więcej!

Konkurs literacko – plastyczny „Boże Narodzenie w polskiej kulturze i tradycji”

Zapraszamy do udziału w konkursie o tematyce bożonarodzeniowej.

Czytaj więcej!

Sukces sportowy – drużynowe wicemistrzostwo Polski

Uczennica naszej szkoły – Marta Czajczyk z klasy 4CTG trenuje strzelectwo sportowe. Jej ostatnim sukcesem jest zdobycie drużynowego wicemistrzostwa Polski w konkurencji karabin pneumatyczny 60 strzałów.

Czytaj więcej!

Warsztaty z ceramiki

Podczas zajęć z ceramiki pod okiem pani Justyny Żywieckiej z pracowni " Tudzież rękodzieło", nauczyciele i uczniowie naszej szkoły przygotowali „małe dzieła sztuki".

Czytaj więcej!

Szkolenie kulinarne „Kujawsko – pomorska gęsina”

Zapraszamy na szkolenie i wspólne gotowanie z naszymi gośćmi potraw kujawsko-pomorskich z mięsa gęsi kołudzkiej dnia 10.11.2021r. o godz. 17.15 na warsztatach szkolnych w ZSG-H w Bydgoszczy.

Czytaj więcej!