Zapraszamy na szkolenie „ Sporządzanie chleba metodą tradycyjną na zakwasie”
Szkolenie odbędzie się 19 listopada o godzinie 14.00 w pracowni warsztatów szkolnych.
Jest to kolejne bezpłatne szkolenie w ramach współpracy z firmą Kuma.
46 Olimpiada Języka Angielskiego
Dnia 4 listopada 2021r o godzinie 9.00. nasi uczniowie wezmą udział w 46 Olimpiadzie Języka Angielskiego organizowanej przez Wyższą Szkołę Języków Obcych im. Samuela Bogumiła Lindego w Poznaniu.
Życzymy powodzenia!!! Małgorzata Klimbej
Warsztaty kulinarne z p. Grzegorzem Zawieruchą
23 października 2021 roku w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne poprowadzone przez p.Grzegorza Zawieruchę,
zwycięzcę programu kulinarnego Master Chef (sezon 8).
Przerwa na czytanie
28.10 na przerwie o 11.15 będziemy brać udział w II Międzynarodowej Akcji Bicia Rekordu W Czytaniu Na Przerwie.
Czytaj więcej!Podsumowanie projektu unijnego
W dniu 21 października 2021 roku uczestnikom projektu „Przez praktykę do sukcesu” finansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER) w ramach projektu: „Ponadnarodowa mobilność uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego”, zostały wręczone certyfikaty oraz zaświadczenia o odbytych praktykach zawodowych w Niemczech.
Czytaj więcej!Grochówka wojskowa z Gastronomika
Dnia 19 października warsztaty szkolne przygotowały na zlecenie Szkolnego Związku Sportowego Województwa Kujawsko-Pomorskiego zupę grochową w wojskowej ilości.
Czytaj więcej!Zajęcia dodatkowe Carving - „Wyczarowane z warzyw i owoców”
Chcesz nauczyć się nowych umiejętności? - zapraszam wszystkich chętnych uczniów ZSG-H na zajęcia dodatkowe, których celem jest poznanie sztuki rzeźbienia w warzywach i owocach CARVING.
Czytaj więcej!Światowy Dzień Żywności 2021 - Zostań bohaterem! #FoodHeroes
„To co jemy i w jaki sposób produkujemy żywność ma wpływ na nasze zdrowie i środowisko. Każdy nasz posiłek to praca wielu ludzi odpowiedzialnych za poszczególne ogniwa łańcucha żywnościowego”.
Czytaj więcej!„Forum Olimpijczyków – Laboratorium Zdolności” – konferencja naukowa dla uczniów zdolnych
Dnia 20 października 2020 roku w Pałacu Młodzieży odbyła się kolejna konferencja z cyklu „Forum Olimpijczyków - Laboratorium Zdolności”, której głównym tematem były: biologia, chemia, biotechnologia, medycyna oraz nauka o żywności i żywieniu.
Czytaj więcej!Zapraszamy na kurs kuchni wegetariańskiej i wegańskiej
Kuchnia roślinna jest nie tylko chwilową modą, a świadomie wybieranym i rosnącym trendem wśród konsumentów i klientów restauracji.
Czytaj więcej!