Zapraszamy na szkolenie „ Sporządzanie chleba metodą tradycyjną na zakwasie”

Szkolenie odbędzie się 19 listopada o godzinie 14.00 w pracowni warsztatów szkolnych.
Jest to kolejne bezpłatne szkolenie w ramach współpracy z firmą Kuma.

Czytaj więcej!

46 Olimpiada Języka Angielskiego

Dnia 4 listopada 2021r o godzinie 9.00. nasi uczniowie wezmą udział w 46 Olimpiadzie Języka Angielskiego organizowanej przez Wyższą Szkołę Języków Obcych im. Samuela Bogumiła Lindego w Poznaniu.
Życzymy powodzenia!!! Małgorzata Klimbej

Czytaj więcej!

Warsztaty kulinarne z p. Grzegorzem Zawieruchą

23 października 2021 roku w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne poprowadzone przez p.Grzegorza Zawieruchę,
zwycięzcę programu kulinarnego Master Chef (sezon 8).

Czytaj więcej!

Przerwa na czytanie

28.10 na przerwie o 11.15 będziemy brać udział w II Międzynarodowej Akcji Bicia Rekordu W Czytaniu Na Przerwie.

Czytaj więcej!

Podsumowanie projektu unijnego

W dniu 21 października 2021 roku uczestnikom projektu „Przez praktykę do sukcesu” finansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój (PO WER) w ramach projektu: „Ponadnarodowa mobilność uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego”, zostały wręczone certyfikaty oraz zaświadczenia o odbytych praktykach zawodowych w Niemczech.

Czytaj więcej!

Grochówka wojskowa z Gastronomika

Dnia 19 października warsztaty szkolne przygotowały na zlecenie Szkolnego Związku Sportowego Województwa Kujawsko-Pomorskiego zupę grochową w wojskowej ilości.

Czytaj więcej!

Zajęcia dodatkowe Carving - „Wyczarowane z warzyw i owoców”

Chcesz nauczyć się nowych umiejętności? - zapraszam wszystkich chętnych uczniów ZSG-H na zajęcia dodatkowe, których celem jest poznanie sztuki rzeźbienia w warzywach i owocach CARVING.

Czytaj więcej!

Światowy Dzień Żywności 2021 - Zostań bohaterem! #FoodHeroes

„To co jemy i w jaki sposób produkujemy żywność ma wpływ na nasze zdrowie i środowisko. Każdy nasz posiłek to praca wielu ludzi odpowiedzialnych za poszczególne ogniwa łańcucha żywnościowego”.

Czytaj więcej!

„Forum Olimpijczyków – Laboratorium Zdolności” – konferencja naukowa dla uczniów zdolnych

Dnia 20 października 2020 roku w Pałacu Młodzieży odbyła się kolejna konferencja z cyklu „Forum Olimpijczyków - Laboratorium Zdolności”, której głównym tematem były: biologia, chemia, biotechnologia, medycyna oraz nauka o żywności i żywieniu.

Czytaj więcej!

Zapraszamy na kurs kuchni wegetariańskiej i wegańskiej

Kuchnia roślinna jest nie tylko chwilową modą, a świadomie wybieranym i rosnącym trendem wśród konsumentów i klientów restauracji.

Czytaj więcej!