Kulinarna podróż koła kulinarnego - odkrywamy smaki kuchni hiszpańskiej

W czwartkowe popołudnie grupa chętnych uczniów z klas technikum i zasadniczej szkoły zawodowej z koła kulinarnego uczestniczyła wspólnie z szefem kuchni Michałem Zielińskim z restauracji Villa Tatrzańska oraz przybyłymi na warsztaty gośćmi we wspólnym przygotowywaniu tradycyjnych potraw kuchni hiszpańskiej.

Czytaj więcej!

Światowy Dzień Tolerancji 2018

16.11.2018r. z okazji Światowego Dnia Tolerancji odbyła się konferencja inaugurująca realizację projektu miejskiego „Szkoła Otwarta i Tolerancyjna” 2018/2019.

Czytaj więcej!

Debiut sportowy piłkarek nożnych

W ramach XXVI Bydgoskiej Olimpiady Młodzieży odbyły się mistrzostwa Bydgoszczy w piłce nożnej dziewcząt.

Czytaj więcej!

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania z ZSG

Dnia 8 listopada 2018 roku obchodziliśmy Europejskie Święto Zdrowego Żywienia.

Czytaj więcej!

X Wojewódzkie Młodzieżowe Spotkania Samorządowe "Stop agresji -tak kulturze"

16 listopada 2018 roku w szkole odbyły się jubileuszowe X Wojewódzkie Młodzieżowe Spotkania Samorządowe "Stop agresji -tak kulturze".

Czytaj więcej!

Poznaj swoje prawa w pracy

Dnia 16 listopada 2018 roku odbył się etap szkolny VI edycji konkursu o prawie pracy i BHP dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych „Poznaj swoje prawa w pracy”, którego organizatorem jest Państwowa Inspekcja Pracy.

Czytaj więcej!

XXIII OLIMPIDA WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI

Dnia 7 listopada 2018 roku w Zespole Szkół Gastronomicznych odbył się szkolny etap XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.

Czytaj więcej!

Podsumowanie konkursu „Selfie z książką” 2018

Dnia 13.11.2018r. miało miejsce rozdanie nagród w konkursie zorganizowanym przez bibliotekę szkolną pt. „Selfie z książką”.

Czytaj więcej!

„Rekord dla Niepodległej”

9 listopada 2018 roku o godzinie 11.11 w ramach świętowania 100. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości na dziedzińcu szkoły odśpiewaliśmy wspólnie 4 -zwrotkowy hymn narodowy.

Czytaj więcej!

,,Bologger Food Festival vol II”

W ramach współpracy przy imprezie plenerowej ,,Bologger Food Festival vol II” młodzież klasy 2cTG wraz
z wychowawcą Mariolą Ruge brała udział w obsłudze imprezy na Wyspie Młyńskiej.

Czytaj więcej!