Kulinarna podróż koła kulinarnego - odkrywamy smaki kuchni hiszpańskiej
W czwartkowe popołudnie grupa chętnych uczniów z klas technikum i zasadniczej szkoły zawodowej z koła kulinarnego uczestniczyła wspólnie z szefem kuchni Michałem Zielińskim z restauracji Villa Tatrzańska oraz przybyłymi na warsztaty gośćmi we wspólnym przygotowywaniu tradycyjnych potraw kuchni hiszpańskiej.
Czytaj więcej!Światowy Dzień Tolerancji 2018
16.11.2018r. z okazji Światowego Dnia Tolerancji odbyła się konferencja inaugurująca realizację projektu miejskiego „Szkoła Otwarta i Tolerancyjna” 2018/2019.
Czytaj więcej!Debiut sportowy piłkarek nożnych
W ramach XXVI Bydgoskiej Olimpiady Młodzieży odbyły się mistrzostwa Bydgoszczy w piłce nożnej dziewcząt.
Czytaj więcej!Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania z ZSG
Dnia 8 listopada 2018 roku obchodziliśmy Europejskie Święto Zdrowego Żywienia.
Czytaj więcej!X Wojewódzkie Młodzieżowe Spotkania Samorządowe "Stop agresji -tak kulturze"
16 listopada 2018 roku w szkole odbyły się jubileuszowe X Wojewódzkie Młodzieżowe Spotkania Samorządowe "Stop agresji -tak kulturze".
Czytaj więcej!Poznaj swoje prawa w pracy
Dnia 16 listopada 2018 roku odbył się etap szkolny VI edycji konkursu o prawie pracy i BHP dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych „Poznaj swoje prawa w pracy”, którego organizatorem jest Państwowa Inspekcja Pracy.
Czytaj więcej!XXIII OLIMPIDA WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI
Dnia 7 listopada 2018 roku w Zespole Szkół Gastronomicznych odbył się szkolny etap XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
Czytaj więcej!Podsumowanie konkursu „Selfie z książką” 2018
Dnia 13.11.2018r. miało miejsce rozdanie nagród w konkursie zorganizowanym przez bibliotekę szkolną pt. „Selfie z książką”.
Czytaj więcej!„Rekord dla Niepodległej”
9 listopada 2018 roku o godzinie 11.11 w ramach świętowania 100. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości na dziedzińcu szkoły odśpiewaliśmy wspólnie 4 -zwrotkowy hymn narodowy.
Czytaj więcej!,,Bologger Food Festival vol II”
W ramach współpracy przy imprezie plenerowej ,,Bologger Food Festival vol II” młodzież klasy 2cTG wraz
z wychowawcą Mariolą Ruge brała udział w obsłudze imprezy na Wyspie Młyńskiej.