WOŚP 2025
Po raz kolejny uczniowie naszej szkoły zostali wolontariuszami 33. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.
Czytaj więcej!Akademia Inspiracji Makro w Warszawie
30 stycznia, w ramach programu Szef dla Młodych Talentów, uczniowie naszej szkoły Kornel Byzdra i Sebastian Przeor uczestniczyli w szkoleniach: o roli sommeliera w restauracji oraz sushi (poziom 1).
105. rocznica powrotu Bydgoszczy do Polski
20.01.odbyły się uroczystości z okazji 105. rocznicy powrotu Bydgoszczy do Polski.
Czytaj więcej!Ranking "Perspektywy 25"
Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie zajęło wysoką lokatę w XXVII Ogólnopolskim Rankingu Liceów i Techników „Perspektywy 2025” i zdobyły tytuł honorowy „Srebrnej Szkoły 2025”.
Czytaj więcej!Pracownia zdrowia z Gastronomikiem
8.01. w ramach współpracy z Państwową Powiatową Stacją Sanitarno-Epidemiologiczną w Bydgoszczy odbyły się kolejne warsztaty promujące zdrowie.
Czytaj więcej!Warsztaty baristyczne
9 stycznia zostały przeprowadzone warsztaty baristyczne przez firmę Gotowalski.pl, w których wzięły udział Agata Zawadka i Julita Karnowska z 3bTG oraz Natalia Grabowska z 2aTH.
Czytaj więcej!Umiejętności zawodowe dodatkowe - przewodnictwo turystyczne
W tym tygodniu klasy hotelarskie: 5TH i 5KH, realizujące umiejętności dodatkowe z przewodnictwa turystycznego, odwiedziły Bydgoskie Centrum Informacji Turystycznej.
Czytaj więcej!Innowacja pedagogiczna - Kompetencje personelu pokładowego
15 stycznia przeprowadzono kolejne zajęcia w ramach innowacji pedagogicznej „Mierz wysoko”, która realizowana jest w klasie 1aTH.
Czytaj więcej!