„Zainspiruj się kuchniami świata” – konkurs na deser wybranej kuchni świata
Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie na najlepszy deser wybranej kuchni świata. Szczegóły w regulaminie.
Organizatorzy: Agata Kozanecka, Ewa Gajdemska
„Miód jako zamiennik cukru” – konkurs na plakat promujący stosowanie miodu jako zamiennika cukru
Celem konkursu jest upowszechnianie informacji na temat prozdrowotnego oddziaływania miodu.
Czytaj więcej!Dzień Klasy 3 THG
11 kwietnia br. klasa 3 THG świętowała sukces koleżanki Martyny Mlickiej, która została Wicemistrzynią Wiedzy Hotelarskiej w Olimpiadzie Hotelarskiej.
Czytaj więcej!Warsztaty na Wydziale Technologii i Inżynierii Chemicznej Politechniki Bydgoskiej
W dniach 4 i 5 kwietnia uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich wzięli udział w warsztatach organizowanych przez Politechnikę Bydgoską.
Czytaj więcej!Święto Inwalidy Wojennego
Dnia 12.04.2022 roku przy obelisku „W hołdzie inwalidom z wojen” na Skwerze Inwalidów Wojennych w Bydgoszczy odbyła się uroczystość Święta Inwalidy Wojennego.
Czytaj więcej!Oświadczenia o kontynuacji kształcenia w ukraińskim systemie oświaty
W załączniku zamieszczamy wzór oświadczenia o kontynuacji kształcenia w ukraińskim systemie oświaty z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość.
Zaproszenie na szkolenie Sushi-podstawowe
Szkolenie obejmuje :
Przygotowania:
• omówienia i przygotowania ryżu
• krojenia warzyw: ogórka, awokado, rzodkwi
• rozrabiania wasabi
Sukces w etapie centralnym XIII Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej
Laureatka- I Wicemistrz Wiedzy Hotelarskiej : Martyna Mlicka z kl. THG
Finalistka: Marcelina Cichowicz z kl.3 THP
Wizyta w Operze Nova
7 kwietnia grupa uczniów klasy 3 THP wraz z wychowawcą w ramach zajęć pozalekcyjnych wybrała się do Opery Nova na musical „Bulwar Zachodzącego Słońca”.
Czytaj więcej!Nasza planeta, nasze zdrowie
W ramach obchodów Światowego Dnia Zdrowia 7 kwietnia 2022 roku w naszej szkole odbyły się warsztaty skierowane do młodzieży pod hasłem „Nasza planeta, nasze zdrowie”.
Czytaj więcej!