Dzień Nauczyciela 2021

Dnia 13.10.2020 roku w szkole obchodziliśmy Dzień Nauczyciela.

Czytaj więcej!

Otrzęsiny klas pierwszych 2021

W dniach od 04.10.2021 do 13.10.2021 odbyły się w szkole tradycyjne otrzęsiny klas pierwszych.

Czytaj więcej!

„Open Your Mind VII: Sekret” – gra miejska w ramach projektu SOiT

12. 10 reprezentacja naszej szkoły w składzie: Mateusz Niklas, Paweł Jankowski i Konrad Kosicki z klasy 3aTZ brali udział w grze miejskiej „Open Your Mind VII: Sekret” w ramach projektu Szkoła Otwarta i Tolerancyjna.

Czytaj więcej!

Wycieczka integracyjna klasy 1KH i 1TH

6. października klasy 1KH i 1TH wraz z wychowawcami wybrały się na wycieczkę do Ośrodka Piła – Młyn.

Czytaj więcej!

Zdrowa żywność z polskich lasów – dziczyzna – czy warto?

Tradycyjne spożywanie dziczyzny w Polsce sięga najdawniejszych czasów. Niestety, obecnie jest ono mięsem niedocenianym i mało popularnym, wynika to najzwyczajniej z niewiedzy.

Czytaj więcej!

Ważne!

Szkolenie z zakresu cukiernictwa z 8 października, zostało przełożone na 15 października na godzinę 14.00.
Za zmianę przepraszamy i liczymy na waszą obecność.

Czytaj więcej!

Praktyka zawodowa we Włoszech w roku szkolnym 2020/2021

Po raz kolejny Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich dał szansę swoim uczniom zdobyć doświadczenie zawodowe dzięki praktykom w restauracjach we Włoszech.

Czytaj więcej!

Bezpieczeństwo i higiena pracy

Zapraszamy uczniów klas 2,3 i 4 technik żywienia oraz klasy 2 i 3 branżowe do wzięcia udziału w konkursie BHP.

Czytaj więcej!

Gastronomik na lodowisku „Torbyd”

Jazda na łyżwach zamiast tradycyjnej lekcji wf. W roku szkolnym 2021/22 z takiej formy aktywności ruchowej korzystają uczniowie klas trzecich oraz IVKH.

Czytaj więcej!

Szkolenie cukiernicze „Dekoracja pierniczków drobnych lukrem królewskim metodą haftu krzyżykowego”

Szkolenie prowadzi Mistrzyni Cukiernictwa pani Jowita Woszczyńska.

Czytaj więcej!