Dzień Nauczyciela 2021
Dnia 13.10.2020 roku w szkole obchodziliśmy Dzień Nauczyciela.
Czytaj więcej!Otrzęsiny klas pierwszych 2021
W dniach od 04.10.2021 do 13.10.2021 odbyły się w szkole tradycyjne otrzęsiny klas pierwszych.
Czytaj więcej!„Open Your Mind VII: Sekret” – gra miejska w ramach projektu SOiT
12. 10 reprezentacja naszej szkoły w składzie: Mateusz Niklas, Paweł Jankowski i Konrad Kosicki z klasy 3aTZ brali udział w grze miejskiej „Open Your Mind VII: Sekret” w ramach projektu Szkoła Otwarta i Tolerancyjna.
Czytaj więcej!Wycieczka integracyjna klasy 1KH i 1TH
6. października klasy 1KH i 1TH wraz z wychowawcami wybrały się na wycieczkę do Ośrodka Piła – Młyn.
Czytaj więcej!Zdrowa żywność z polskich lasów – dziczyzna – czy warto?
Tradycyjne spożywanie dziczyzny w Polsce sięga najdawniejszych czasów. Niestety, obecnie jest ono mięsem niedocenianym i mało popularnym, wynika to najzwyczajniej z niewiedzy.
Czytaj więcej!Ważne!
Szkolenie z zakresu cukiernictwa z 8 października, zostało przełożone na 15 października na godzinę 14.00.
Za zmianę przepraszamy i liczymy na waszą obecność.
Praktyka zawodowa we Włoszech w roku szkolnym 2020/2021
Po raz kolejny Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich dał szansę swoim uczniom zdobyć doświadczenie zawodowe dzięki praktykom w restauracjach we Włoszech.
Czytaj więcej!Bezpieczeństwo i higiena pracy
Zapraszamy uczniów klas 2,3 i 4 technik żywienia oraz klasy 2 i 3 branżowe do wzięcia udziału w konkursie BHP.
Czytaj więcej!Gastronomik na lodowisku „Torbyd”
Jazda na łyżwach zamiast tradycyjnej lekcji wf. W roku szkolnym 2021/22 z takiej formy aktywności ruchowej korzystają uczniowie klas trzecich oraz IVKH.
Czytaj więcej!Szkolenie cukiernicze „Dekoracja pierniczków drobnych lukrem królewskim metodą haftu krzyżykowego”
Szkolenie prowadzi Mistrzyni Cukiernictwa pani Jowita Woszczyńska.
Czytaj więcej!