"Przepis na Bydgoszcz. Kulinarne tradycje miasta i regionu"
Wystawa "Przepis na Bydgoszcz.” W Muzeum Okręgowym im. Leona Wyczółkowskiego w Bydgoszczy prezentowała historie związane z bogatą kulturą kulinarną Bydgoszczy.
Czytaj więcej!Drzwi Otwarte w ZSG-H 2022
W sobotę 21 maja 2022 r. w godz. 9-13 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy otworzono szeroko swoje drzwi dla kandydatów do klas I.
Czytaj więcej!Drzwi Otwarte
Dnia 21.05.2022 roku w ZSG-H w Bydgoszczy odbyły się Drzwi Otwarte. Były ciekawe spotkania, pokazy kulinarne. W Warsztatach szkolnych uczniowie klas ósmych szkół podstawowych mogli zobaczyć jak przyrządzić sushi, burgery jarskie, wyroby z ciasta francuskiego i mini pizzę.
Czytaj więcej!Konkurs na komiks w języku angielskim
W maju odbył się w naszej szkole konkurs na komiks w języku angielskim.
Czytaj więcej!Naturalna żywność z polskich lasów – dziczyzna - czy warto?
W dniu 19 maja 2022 r. odbyło się podsumowanie konkursu ,, Naturalna żywność z polskich lasów – dziczyzna - czy warto?”.
Czytaj więcej!Finał konkursu na najlepszy deser „Zainspiruj się kuchniami świata”
Podczas „Drzwi otwartych” naszej szkoły odbył się finał konkursu „ Zainspiruj się kuchniami świata”.
Czytaj więcej!X edycja międzyprzedmiotowego konkursu na temat wody
13 maja odbyło się uroczyste wręczenie nagród i dyplomów zwycięzcom X edycji międzyprzedmiotowego konkursu na temat wody.
Czytaj więcej!Wycieczka klasowa 3b TG do Wrocławia
W dniach 9-10 maja 2022 roku klasa 3bTG ,wraz z wychowawcą Katarzyną Tomczak oraz drugim opiekunem Moniką Zakrzewską, pojechała pociągiem do Wrocławia na wycieczkę klasową.
Czytaj więcej!Ostatnie wolne miejsca na kurs kuchni wegetariańskiej i wegańskiej
Każdy uczestnik będzie miał możliwość wykonania wszystkich dań wymienionych w programie i otrzyma certyfikat ukończenia kursu. O przyjęciu na kurs decyduje kolejność zgłoszeń.
Czytaj więcej!FRoSTA FOODSERVICE – „Fish from the field, czyli roślinne zamienniki ryb”
W dniu 29 kwietnia 2022 r klasa 2 B TŻ brała udział szkoleniu praktycznym zorganizowanym w ramach współpracy z FRoSTĄ FOODSERWVCE.
Czytaj więcej!