Kolejne branżowe spotkanie hotelarzy z HotelManią

W dniu 09.04.2021 hotelarze z klas 1KH,2THG, 2THP,3KH,4TH po raz kolejny brali udział w spotkaniu online z ekspertem z branży Horeca & Travel, organizowanym przez Hotel Manię w ramach projektu World Tour.

Czytaj więcej!

Konkurs HotelManii rozstrzygnięty. Znamy zwycięzców!

Podczas pierwszego spotkania naszej szkoły z HotelManią 26.02.2021 ogłoszony został konkurs dla młodych hotelarzy.

Czytaj więcej!

Szkolny Konkurs stopHEJT.com

Cele konkursu:
• Promowanie bezpiecznego i kulturalnego korzystania z Internetu
• Zachęcenie uczniów do reagowania na hejt i słowa, które krzywdzą

Czytaj więcej!

stopHEJT.com

W kwietniu w naszej szkole odbędzie się Kampania przeciwko internetowemu hejtowi.

Czytaj więcej!

Konkurs „Jak być bardziej Eko?”

Jak dbasz o planetę?
Segregujesz śmieci, ograniczasz stosowanie plastikowych torebek, oszczędzasz wodę, a może ostatnio dałeś drugie życie rzeczy, którą chciałeś wyrzucić?

Czytaj więcej!

Konkurs Wiedzy o Ziemi – 22.04.2021

22.04. na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Ziemi.

Czytaj więcej!

Konkurs „Moja ulica leży w Europie”

Polska Agencja Prasowa organizuje konkurs dla uczniów „Moja ulica leży w Europie” na najciekawsze prace pokazujące, dlaczego Unia Europejska jest ważna dla Polski.

Czytaj więcej!

Konkursy SOiT

W zbliżającym się czasie świątecznym, w ramach oderwania się od szkolnej rutyny, zapraszam do lektury młodzieżowego kwartalnika internetowego „Kompas” pod linkiem: https://otwarta.bydgoszcz.pl/kompas/

Czytaj więcej!

„Prymusi Zawodu Kujaw i Pomorza II”

Miło nam poinformować, że trzech uczniów naszej szkoły: Karolina Fabiszak z 3BTŻ, Marta Smoter z 3BTŻ oraz Kacper Ciesielski z 2BSG zostali stypendystami projektu „Prymusi Zawodu Kujaw i Pomorza II” w roku szkolnym 2020/2021.

Czytaj więcej!

Konkurs językowo – kulinarny „Szlakiem Smaków Kujaw i Pomorza”

Jeśli lubicie gotować i jednocześnie chcecie pobawić się językiem angielskim, zachęcamy Was do udziału w konkursie językowo-kulinarnym na przygotowanie i udokumentowanie przyrządzonej przez Was potrawy wielkanocnej.

Czytaj więcej!