Bydgoszcz 81
Miasto Bydgoszcz wraz z partnerami zapraszają do udziału w wydarzeniach plenerowych i on - line, które zostały zorganizowane ze względu na obowiązujące obostrzenia związane z pandemią COVID – 19.
Czytaj więcej!Obchody Dnia Patrona Szkoły
W dniach 15.02.- 01.03., w ramach Obchodów Dnia Patrona Szkoły, Jarosława Iwaszkiewicza,
w ZSG-H przeprowadzono konkursy dotyczące życia i twórczości tego poety i prozaika.
Uwaga Maturzyści
Na Uniwersytecie Technologiczno – Przyrodniczym w Bydgoszczy, na Wydziale Rolnictwa i Biotechnologii, od 1 października 2021 zostanie uruchomiony nowy kierunek – towaroznawstwo spożywcze.
Czytaj więcej!Konkurs ,,Naturalna żywność z polskich lasów – dziczyzna – czy warto?” – rozstrzygnięty
Od 2018 roku w naszej szkole promujemy potrawy z dziczyzny dzięki współpracy z Nadleśnictwem Zamrzenica.
Czytaj więcej!Spotkanie hotelarzy z ekspertem i pasjonatem hotelarstwa
10.03.2021 uczniowie klas 1TH, 2THP,2THG, 3TH(1 gr) wraz z uczniami Technikum Hotelarskiego we Władysławowie, Kłaninie i Elblągu uczestniczyli w spotkaniu online z Panem Adamem Latkiem - hotelarzem od 25 lat związanym z największymi markami hotelowymi na świecie.
Czytaj więcej!Konkurs „OpenMaster I” w ramach projektu SOiT
Od 4 do 13 marca możecie zgłaszać się do konkursu online „OpenMaster I” - link: https://otwarta.bydgoszcz.pl/openmaster/.
Czytaj więcej!„Szkoła Otwarta i Tolerancyjna”
Zapraszam do odwiedzenia strony: https://otwarta.bydgoszcz.pl/bank-kultury-soit-2/.
Czytaj więcej!Spotkanie hotelarzy z HotelMania
W dniu 26.02.2021r. w ramach lekcji hotelarstwa na Microsoft Teams odbyło się spotkanie młodzieży klas: 2THP, 2THG, 3KH, 3TH z HotelMania.
Czytaj więcej!Narodowy Dzień Pamięci „Żołnierzy Wyklętych”
polskie święto państwowe obchodzone 1 marca, poświęcone upamiętnieniu żołnierzy antykomunistycznego i niepodległego podziemia.
Czytaj więcej!100 rocznica śmierci legendy polskiej kuchni
„Kucharka to artystka, scjentystka i pragmatyk jednocześnie, zatem osoba o szerokich horyzontach: widzi ona świat nie z perspektywy kuchni, lecz kuchnię z perspektywy świata" - pisała Lucyna Ćwierczakiewiczowa.
Czytaj więcej!