Żyj zdrowo – nie pal!

W związku ze Światowym Dniem Rzucania Palenia dnia 23 listopada 2018 roku w naszej szkole zostały przeprowadzone warsztaty skierowane do młodzieży klas pierwszych pt. „Żyj zdrowo – nie pal!”.

Czytaj więcej!

Moje miejsce na ziemi

Dnia 28 listopada 2018 roku uczniowie klasy 3KT w ramach lekcji języka polskiego przygotowali montaż
słowno- muzyczny ,,Moje miejsce na ziemi”, podsumowujący szkolne uroczystości 100-lecia odzyskania
przez Polskę niepodległości.

Czytaj więcej!

Rozstrzygnięcie kulinarnego konkursu z okazji 100 -lecia odzyskania niepodległości

Nagrody w szkolnej edycji konkursu szkolnego za najlepsze prezentacje multimedialne otrzymują:
Bartosz Kłosowski z klasy 3aKZ (voucher o wartości 100 pln do restauracji Memo Restaurant & Wine na kulinarną przygodę podniebienia ufundowany przez Pana Rafała Godziemskiego), Marta Wiszniewska i Maciej Grochowski z klasy 4aTŻ (książki „Od kuchni II”ufundowane przez wydawnictwo Akademia Kulinarna).

Czytaj więcej!

Udział uczniów ZSG w „Forum Olimpijczyków – Laboratorium Zdolności”

Dnia 22 listopada 2018 roku uczniowie z klasy 3bTG i 3cTG wzięli udział w spotkaniu z cyklu „Forum Olimpijczyków – Laboratorium Zdolności” zorganizowanym przez Pałac Młodzieży w ramach Miejskiego Programu Wspierania Ucznia Zdolnego „Zdolni znad Brdy”.

Czytaj więcej!

Ciekawe zawody - stewardessa

W ramach spotkań z ciekawymi zawodami 23.11 2018r. odwiedziła naszą szkołę pani Natalia -stewardessa szwajcarskich linii lotniczych.

Czytaj więcej!

Spotkanie w Bydgoskim Klubie Podróżnika

Mimo że aura za oknem nie sprzyja dalekim podróżom koło zainteresowań „Widnokrąg” działa nadal w te chłodne dni.

Czytaj więcej!

Lekcja geografii w terenie

Korzystając z ostatnich ciepłych dni tej jesieni klasa 3TH wybrała się na lekcję geografii w terenie.

Czytaj więcej!

Szkolenie cukiernicze

Dnia 9 listopada 2018 roku odbyło się szkolenie cukiernicze pt. „Modelowanie figurek z masy plastycznej”.

Czytaj więcej!

Kulinarna podróż koła kulinarnego - odkrywamy smaki kuchni hiszpańskiej

W czwartkowe popołudnie grupa chętnych uczniów z klas technikum i zasadniczej szkoły zawodowej z koła kulinarnego uczestniczyła wspólnie z szefem kuchni Michałem Zielińskim z restauracji Villa Tatrzańska oraz przybyłymi na warsztaty gośćmi we wspólnym przygotowywaniu tradycyjnych potraw kuchni hiszpańskiej.

Czytaj więcej!

Światowy Dzień Tolerancji 2018

16.11.2018r. z okazji Światowego Dnia Tolerancji odbyła się konferencja inaugurująca realizację projektu miejskiego „Szkoła Otwarta i Tolerancyjna” 2018/2019.

Czytaj więcej!