Warsztaty kulinarne dla młodzieży ZSGH - „Gotuj smacznie i zdrowo… rusz w kuchni głową”
27 lutego br. w naszej szkole odbył się pierwszy cykl warsztatów kulinarnych dla uczniów klas pierwszych, kółka kulinarnego oraz chętnych uczniów: „Gotuj smacznie i zdrowo …”
Czytaj więcej!Promocja szkoły „Savoir’vivre – dobre maniery podróżą do kariery”
Dnia 27 lutego 2020 roku w murach naszej szkoły mieliśmy zaszczyt gościć uczniów klas 7 Szkoły Podstawowej nr 61 w Bydgoszczy.
Czytaj więcej!Zdobyliśmy V. miejsce w konkursie „Poznaj swoje prawa w pracy”!
W dniu 25 lutego 2020 r. odbył się etap regionalny VII edycji konkursu „Poznaj swoje prawa w pracy”, którego organizatorem jest Państwowa Inspekcja Pracy.
Czytaj więcej!Międzynarodowy Dzień Języka Ojczystego
Dnia 24 lutego br. uczniowie klasy 2TH w ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Języka Ojczystego wzięli udział w wykładzie językoznawcy prof. Małgorzaty Święcickiej ,,Komunikacja internetowa w oczach młodzieży”.
Czytaj więcej!Konkurs cukierniczy „Deser Ambrozja 2020”
Dnia 21.02.2020 roku o godz. 14:00 odbył się wewnątrzszkolny finał konkursu cukierniczego „Deser Ambrozja 2020”.
Czytaj więcej!Test z języka niemieckiego w ramach rekrutacji na praktyki w Niemczech
Dnia 26.02.2020 roku o godz. 17.00 odbędzie się test z języka niemieckiego, dla uczniów zainteresowanych praktykami zagranicznymi, w ramach projektu PO WER VET „Przez praktykę do sukcesu”. Zapraszam do sali 108.
Organizator: Ewa Jankowska
Konkursy, akcje, szkolenia i wydarzenia kulturalne dla uczniów, nauczycieli i rodziców
Czytaj więcej!Z wizytą na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego
W dniu 18 lutego 2020 r. uczniowie z klasy IATŻ brali udział w warsztatach laboratoryjnych w Zakładzie Biotechnologii UKW w Bydgoszczy.
Czytaj więcej!Nasi absolwenci Adam Rzęski i Kamil Poćwiardowski w Narodowej Kulinarnej Reprezentacji Juniorów zdobyli srebro w Stuttgarcie
Do Narodowej Kulinarnej Reprezentacji Juniorów IKA Culinary Olympics 2020 zostali powołani przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Powołanie do kadry to ogromne wyróżnienie i zaszczyt dla młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Czytaj więcej!VIII konkurs dla szkół gastronomicznych „Alchemia i Amory w Kuchni” w Grubnie
14 lutego w ZSCKZ w Grubnie odbył się VIII konkurs dla szkół gastronomicznych „Alchemia i Amory w Kuchni” oraz Warsztaty Kulinarne i Pokazy Szefów Kuchni.
Czytaj więcej!