Narodowe Święto Niepodległości
Narodowe Święto Niepodległości w naszej szkole przebiegało pod znakiem patriotyzmu konsumenckiego.
Czytaj więcej!Kulinarne warsztaty z gęsiny na Święto Niepodległości
W dniu 09 listopada br. na warsztatach szkolnych w ZSGH w Bydgoszczy odbyły się kulinarne warsztaty z gęsiny z okazji Narodowego Święta Niepodległości.
Czytaj więcej!Etap szkolny XXXV Olimpiady Wiedzy Ekonomicznej już za nami
Dnia 10 listopada 2021 roku w Zespole Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich odbył się etap szkolny XXXV edycji Olimpiady Wiedzy Ekonomicznej.
Czytaj więcej!Szkolna Akcja Patriotyczna „Do Hymnu”
Z okazji Święta Niepodległości, 09.11.2021 i 10.11.2021 w szkole odbył się finał Szkolnej Akcji Patriotycznej „Do Hymnu”, w której uczestniczyli uczniowie klas drugich. Każda klasa odśpiewała 4 zwrotki hymnu państwowego.
Czytaj więcej!Konkurs „Bitwa na drobiowe smaki“
8 listopada 2021 roku odbyła się pierwsza część etapu regionalnego konkursu "Bitwa na drobiowe smaki". Naszą szkołę reprezentowali: Julia Biernacka i Marcel Ostrowski z klasy 3aTG.
Czytaj więcej!XIII Olimpiada Wiedzy Hotelarskiej – etap szkolny
8 listopada 2021 roku odbył się szkolny etap XIII Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej.
Czytaj więcej!Obchody 40 Tygodnia Kultury Chrześcijańskiej
Dnia 08.11.2021 roku w szkole w ramach 40 Tygodnia Kultury Chrześcijańskiej odbył się wykład prof. UAM dr hab. Mirosława Gogolika na temat „ABC Społecznej Krucjaty Miłości Kardynała Stefana Wyszyńskiego”.
Czytaj więcej!Warsztaty z ceramiki II
Tematem dwudniowych warsztatów z ceramiki w pracowni „Tudzież rękodzieło” były misy na owoce. Pod okiem pani Justyny Żywieckiej powstały ceramiczne ozdoby inspirowane naturą.
Czytaj więcej!„Wiem co kupuję i jem”
W listopadzie w naszej szkole odbędzie się kampania mająca na celu podniesienie świadomości na temat wyboru produktów spożywczych.
Czytaj więcej!Finał konkursu cukierniczego „Deser na talerzu”
Dnia 05.11.2021 na terenie warsztatów szkolnych, w dziale cukierniczym, odbył się konkurs wewnątrzszkolny „Deser na talerzu”. Do finału zakwalifikowało się 7 osób.
Czytaj więcej!