Zdrowa żywność z polskich lasów – dziczyzna – czy warto?
Tradycyjne spożywanie dziczyzny w Polsce sięga najdawniejszych czasów. Niestety, obecnie jest ono mięsem niedocenianym i mało popularnym, wynika to najzwyczajniej z niewiedzy.
Czytaj więcej!Ważne!
Szkolenie z zakresu cukiernictwa z 8 października, zostało przełożone na 15 października na godzinę 14.00.
Za zmianę przepraszamy i liczymy na waszą obecność.
Praktyka zawodowa we Włoszech w roku szkolnym 2020/2021
Po raz kolejny Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich dał szansę swoim uczniom zdobyć doświadczenie zawodowe dzięki praktykom w restauracjach we Włoszech.
Czytaj więcej!Bezpieczeństwo i higiena pracy
Zapraszamy uczniów klas 2,3 i 4 technik żywienia oraz klasy 2 i 3 branżowe do wzięcia udziału w konkursie BHP.
Czytaj więcej!Gastronomik na lodowisku „Torbyd”
Jazda na łyżwach zamiast tradycyjnej lekcji wf. W roku szkolnym 2021/22 z takiej formy aktywności ruchowej korzystają uczniowie klas trzecich oraz IVKH.
Czytaj więcej!Szkolenie cukiernicze „Dekoracja pierniczków drobnych lukrem królewskim metodą haftu krzyżykowego”
Szkolenie prowadzi Mistrzyni Cukiernictwa pani Jowita Woszczyńska.
Czytaj więcej!Szkolenie cukiernicze „Modelowania figurki misia i myszki Mini”
Szkolenie prowadzi Mistrzyni Cukiernictwa pani Jowita Woszczyńska.
Czytaj więcej!Szkolenie cukiernicze „Dekoracja domku z piernika i modelowanie figurki z masy cukrowej”
Dnia 01.10.2021 o godz. 14:00 w dziale cukiernia warsztatów szkolnych, odbyło się szkolenie cukiernicze prowadzone przez Mistrzynię Cukiernictwa panią Jowitę Woszczyńską.
Czytaj więcej!Praktyki w Niemczech - tydzień trzeci
Grupa praktykantów w Eberswalde spędza swój trzeci tydzień na zwiedzaniu i integrowaniu się przy grach planszowych.
Czytaj więcej!Dzień Chłopaka 2021
Samych szczęśliwych dni w życiu, uśmiechu na twarzy, słonecznych promyków w pochmurne dni, lata zimą i wiosny jesienią, to o czym marzycie - by Wasze było, a czego pragniecie - by się spełniło.
Czytaj więcej!